Иззети са два автомата Калашников, заглушители,  боеприпаси и ловни трофеи Незаконен

...
Иззети са два автомата Калашников, заглушители,  боеприпаси и ловни трофеи Незаконен
Коментари Харесай

Откриха боен арсенал в имотите на силистренец

Иззети са два автомата " Калашников ", заглушители,  муниции и ловни трофеи 
Незаконен военен боеприпас откри полицията в Силистра в парцелите на 57-годишен мъж, който е арестуван за 72 часа, оповестиха от Варненската апелативна прокуратура. При акция на 10 февруари след претършуване на осем обекта в две силистренски села органите на реда намерили два автомата „ Калашников “, един от които на особено въоръжение, както и други три огнестрелни оръжия. Стопанинът нямал позволение за нито едно от тях, само че съхранявал още голям брой муниции, супресори и заглушители, които също били конфискувани от парцелите му. Там служителите на реда разкрили още ловни титли и месо от наедрял рогат дивеч.

Проверка открила, че мъжът с букви И.Л. в никакъв случай не е имал позволение за ловджия и такова за държане и предпазване на огнестрелни оръжия.  Назначени са експертизи, които да открият дали откритите находки са преработени.

Силистренската районна прокуратура, която управлява досъдебното произвеждане по случая, е повдигнала на задържания обвинявания в непозволено владеене на бойно оръжиe и муниции, както и за противозаконен лов на наедрял дивеч. Предстои в съда да бъде импортирано искане да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, оповестиха окръжният прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов, шефът на ОДМВР старши комисар Мартин Недялков и началника на районно управление (на МВР) Тутракан основен контрольор Даниел Костадинов.   
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР